Pikáns grillezett hal
Hozzávalók:
- 8 szelet halfilé
- A marináláshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szem bors
- 1 kis csípős pirospaprika
- grill fűszerkeverék
- 2 dl fehérbor
- 1 citrom leve
Elkészítés:
A marináláshoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait és ereit kivágjuk, húsát
felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagymadarabokkal körberakjuk, hozzátesszük a paprikát, a borsot, majd a citrom levével és a borral meglocsoljuk. Lefedjük, és 2 órára a hűtőbe tesszük, közben a haldarabokat többször megfordítjuk.
Készítéskor kivesszük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük.
Ízlés szerinti körettel (saláta, sült krumpli, párolt zöldség) tálaljuk.