Pezsgős párolt káposzta
2015.09.04 19:20
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
1.5 kg lila káposzta | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 dl száraz pezsgő | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 evőkanál kristálycukor | 335 | 80 | 0 | 0 | 20 | 6 |
1 db birsalma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 fej vöröshagyma | 163 | 39 | 1 | 0 | 8 | 17 |
1 kávéskanálnyi egész köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál fehér őrölt bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
2 evőkanál étolaj | 150 | 36 | 0 | 4 | 0 | 16 |
Összesen: | 648 | 155 | 1 | 4 | 28 | 40 |
Elkészítés
A legyalult káposztát besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a vöröshagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt birsalmát, a káposztát, megfűszerezzük, és félpuhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a pezsgőt, és készre főzz