Pezsgős párolt káposzta

2015.09.04 19:20

undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
1.5 kg lila káposzta 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz pezsgő 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kristálycukor 335 80 0 0 20 6
1 db birsalma 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 163 39 1 0 8 17
1 kávéskanálnyi egész köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehér őrölt bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 1
2 evőkanál étolaj 150 36 0 4 0 16
Összesen: 648 155 1 4 28 40

Elkészítés

A legyalult káposztát besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a vöröshagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt birsalmát, a káposztát, megfűszerezzük, és félpuhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a pezsgőt, és készre főzz