Pásztortarhonya

2015.09.19 21:15

Hozzávalók:
olívaolaj
30 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
5 paprika

fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
30 dkg lecsókolbász
10 dkg füstölt kolbász
bors
30 dkg kézi tarhonya

Elkészítés:
Egy lábasban kevés olajon lepirítottam a tarhonyát, majd felöntöttem 2,5-szeres mennyiségű vízzel, és megfőztem.
1-2 centis kockára vágtam a krumplit, és sós vízben, azt is megfőztem.
Ezalatt egy magasabb falú serpenyőben megpirítottam a felaprított vöröshagymát, a kockákra vágott paprikát. Sóztam, megszórtam fűszerpaprikával, majd hozzápréseltem a fokhagymát, beleraktam a kockára vágott paradicsomot, a fél-karikára vágott lecsókolbászt, és a kettévágott füstölt kolbászt is. Rövid ideig főztem, majd a kolbászos lecsóhoz forgattam a főtt krumplit, és a tarhonyát, amikkel kicsit összepirítottam. Borsoztam, majd tálaltam.