Párolt cékla
2015.09.04 19:02
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
70 dkg cékla | 882 | 210 | 41 | 1 | 4 | 84 |
10 dkg vöröshagyma | 163 | 39 | 1 | 0 | 8 | 17 |
2 evőkanál étolaj | 150 | 36 | 0 | 4 | 0 | 16 |
1 kiskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
6 csepp ecet (10 %-ös) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál kristálycukor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 1 195 | 285 | 42 | 5 | 12 | 117 |
Elkészítés
A céklát héjában megfőzzük, (még finomabb,ha kuktában 2,5 dl. vízzel a párolórácsra téve megpároljuk kb, 25 perc alat )hámozzuk, és lereszeljük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a reszelt céklát megforgatjuk benne. Néhány csepp ecettel, sóval, cukorral ízesítjük. Néhány percig pároljuk, majd köretként tálaljuk, elsősorban sültek mellé