Párolt cékla

2015.09.04 19:02

undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
70 dkg cékla 882 210 41 1 4 84
10 dkg vöröshagyma 163 39 1 0 8 17
2 evőkanál étolaj 150 36 0 4 0 16
1 kiskanál só 0 0 0 0 0 0
6 csepp ecet (10 %-ös) 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kristálycukor 0 0 0 0 0 0
Összesen: 1 195 285 42 5 12 117

Elkészítés

A céklát héjában megfőzzük, (még finomabb,ha kuktában 2,5 dl. vízzel a párolórácsra téve megpároljuk kb, 25 perc alat )hámozzuk, és lereszeljük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a reszelt céklát megforgatjuk benne. Néhány csepp ecettel, sóval, cukorral ízesítjük. Néhány percig pároljuk, majd köretként tálaljuk, elsősorban sültek mellé