Parmezános cukkinispagetti
Köszönet ezért a csodáért Laki Irénnek.
Ez a fogás az élet igazi energiáit hordozza: élénk színe, természetes illata és a hozzá passzított zöldfűszerek csodálatos ízorgiában forrnak össze a tányéron.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál vaj, felkockázva
- 1/2 kg (három közepes méretű) cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. szénhidrát-csökkentett liszt, például Norbi liszt
- 3 dl tej
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál szárított oregano
- 1 dl tejszín
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- só, őrölt bors
- 2 ek finomra vágott petrezselyem
Így készítsd:
1. Olvassz fel egy evőkanál vajat egy serpenyőben, dobd rá a felcsíkozott cukkinit, így párold 3-5 percig óvatosan, néhányszor keverd meg.
2. Egy másik serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, pirítsd le rajta a zúzott fokhagymát. Gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet, de figyelj, hamar színt kap.
3. Öntsd a fokhagymás-lisztes alapra a tejet, folyamatosan keverd, hogy sima és krémes végeredményt kapj. Add a szószhoz a kakukkfüvet, az oregánót, majd a tejszínt és a parmezánt - így már egészen sűrű masszát kapsz. (Ha rendesen túl sűrűnek találod, még egy kis tej mehet bele.)
4. A fokhagymás-tejszínes-fűszeres mártást és az előre megpároltcukkinispagettit óvatosan forgasd össze.
5. Azonnal tálald, friss petrezselyemmel szórd meg.