Parmezános cukkinispagetti

2016.08.19 21:52

Köszönet ezért a csodáért Laki Irénnek.

Ez a fogás az élet igazi energiáit hordozza: élénk színe, természetes illata és a hozzá passzított zöldfűszerek csodálatos ízorgiában forrnak össze a tányéron.
A parmezántól laktató, a friss fűszerektől könnyű és illatos ez a fogás! (Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj, felkockázva
  • 1/2 kg (három közepes méretű) cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. szénhidrát-csökkentett liszt, például Norbi liszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál szárított oregano
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • só, őrölt bors
  • 2 ek finomra vágott petrezselyem
   

Így készítsd:

1. Olvassz fel egy evőkanál vajat egy serpenyőben, dobd rá a felcsíkozott cukkinit, így párold 3-5 percig óvatosan, néhányszor keverd meg.

2. Egy másik serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, pirítsd le rajta a zúzott fokhagymát. Gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet, de figyelj, hamar színt kap.

3. Öntsd a fokhagymás-lisztes alapra a tejet, folyamatosan keverd, hogy sima és krémes végeredményt kapj. Add a szószhoz a kakukkfüvet, az oregánót, majd a tejszínt és a parmezánt - így már egészen sűrű masszát kapsz. (Ha rendesen túl sűrűnek találod, még egy kis tej mehet bele.)

4. A fokhagymás-tejszínes-fűszeres mártást és az előre megpároltcukkinispagettit óvatosan forgasd össze.

 

5. Azonnal tálald, friss petrezselyemmel szórd meg.

    Jó étvágyat! Vigyázat, nagyon finom!