Paradicsomos, tepsis spagetti
Hozzávalók 3 főre:
- fél tasak(250 gramm) durum lisztből készült spagetti
- 5 dl paradicsomlé
- 5-6 paradicsom
- 10-12 dkg reszelt sajt (trappista 2/3-1/3 füstölt karaván sajt)
- 250 g mascarpone vagy krémsajt
- zöld fűszerek: zellerlevél, bazsalikom,oregánó
- só
- olaj a tepsi kikenéséhez+ 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tk cukor vagy édesítő
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a paradicsomlevet, ugyanannyi vizet adunk hozzá, majd sózzuk és beletesszük a cukrot, zellerlevelet és a bazsalikom levelet (3-4 szálat tettem).
Amikor elkezd forrni belerakjuk a spagettit, 5-6 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedjük.
Bekapcsoljuk a sütőt. Lereszeljük a sajtot.
Kiolajazunk egy tepsit,belehintjük a zsemlemorzsát, majd ráöntjük a paradicsomos spagettit. Kevés paradicsomlé még maradt rajta.
A tetejére tesszük a mascarponet, a paradicsomszeleteket, néhány bazsalikom levelet, majd ráhintjük a sajtot.
180 fokos sütőbe toljuk az alsó rácsra, kezdetben légkeverésen, majd alsó-felső sütéssel sütjük. Kb 20 perc alatt kész is van.
Forrón tálaljuk.