Paradicsomleves
2015.09.10 15:52
Végre egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.
Hozzávalók
2 adag» 1 kis vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 hámozott paradicsom konzerv vagy friss paradicsom
» 3 dl víz
» 1 krumpli
» 1 tk nádcukor
» 1 dl tejszín
» 1 csokor friss bazsalikom
» olívaolaj
» só,
» bors
Elkészítés
Egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a felaprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáöntjük a hámozott paradicsomot majd belereszelünk egy krumplit és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és néhány bazsalikom levelet beletépkedünk. Egy kanál nádcukorral lágyítjuk az ízeket és amikor megpuhult a krumpli, egy botmixer segítségével simára pürésítjük a levest. Végül hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük és tálaljuk.