Palócleves húsgombóccal

2015.08.07 19:19

 

 Palócleves húsgombóccal
 

hozzávalók / 4 adag

 

A gombóchoz

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés:

  1. A gombócokhoz összedolgozzuk a hozzávalókat, és 3 liternyi forrásban lévő vízbe főni tesszük a gombóckákat.
  2. A keletkező habot leszedjük, majd babérlevéllel, őrölt borssal, köménnyel és sóval ízesítjük a levest.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldbabot.
  4. Vöröshagymás rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A pirospaprikát később tegyük bele, mert könnyen megég.
  5. Ha a krumpli és a zöldbab is megpuhult, berántjuk a levest, és beletesszük az előzőleg csomómentesre kevert tejfölt is.
  6. Jól összeforraljuk, és belefőzzük a csipetkét. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát is.
  7. Ebből a mennyiségből kb. 4-4,5 liter leves lesz.

          Jó étvágyat!