Pacalpörkölt kuktában - így is lehet.

2015.09.19 18:23
Rumiszivi Rumiszivi receptje
 
 
 

Pacalpörkölt kuktában

hozzávalók / 4 adag

 

elkészítés

  1. A kuktába felolvasztjuk a zsírt, a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd lepirítjuk a zsíron.
  2. A zúzott fokhagymát rádobjuk a vöröshagymára, kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. A pacalt rádobjuk a hagyma ágyra, picit pörköljük, és hozzáadjuk a fűszerkeveréket.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, ami ellepi, és zárjuk le a kuktát (én kb. 2,5 l vizet szoktam).
  5. A kukta fütyülésétől számítva kis lángon 1 órán át főzzük a pacalt.
  6. Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, majd megvárjuk, míg kienged a nyomás.
  7. A kész pacalt átöntjük egy másik fazékba, felforraljuk.
  8. Ízesítjük pörköltszaft kockával, sóval, köménnyel, darált paprikával.
  9. Friss kenyérrel kínáljuk.