Öregapám pecsenyéje, vadasan
2015.09.18 19:29
2 személyre
2 | kis fej vöröshagyma |
1 szál | sárgarépa |
1 szál | fehérrépa |
50 dkg | ürücomb v. báránycomb |
4 ek | barna cukor |
sóv, bors | |
3 ek | mustár |
2 | babérlevél |
1-2 dl | fehérbor |
1 csomag | petrezselyem |
20 dkg | csiperkegomba |
3 dkg | vaj |
pár csepp citromlé | |
A tálaláshoz: | |
6-8 db | pirított zsömle
Két kis fej vöröshagymát apróra, egy sárga és fehérrépát karikára, 50 dkg combot csíkokra vágunk. Felhevített serpenyőbe rakjuk a húst. Majd köré szórunk négy evőkanál barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is. Sóval, borssal, három evőkanál mustárral és két babérlevéllel ízesítjük. Majd 50 percig pároljuk. Az elfőtt levet száraz fehérborral pótoljuk. Apróra vágunk egy csomag petrezselyem zöldet, 20 dkg csiperkegombát és a már készre főzött raguhoz keverjük. Végül 3 dkg vajjal besűrítjük. És pár csepp citromlével ízesítjük. Majd pirított zsömlével tálaljuk.
|