Ördöglángos recept

2015.08.17 06:57

 

2015.08.06 17:16

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 kg krumpli
  • 2 egész tojás
  • ízlés szerint só
  • bors
  • fokhagyma
  • liszt, amennyit a krumpli felvesz (kb. 15-20 dkg)

Töltelék:

  • 4 nagy csirke felsőcomb 
  • fűszerek
  • paradicsom
  • paprika
  • lila hagyma
  • uborka
  • jégsaláta

Öntet:

  • 50 dkg tejföl
  • bors
  • fokhagyma granulátum

Tetejére:

  • reszelt sajt
  • chiliszósz (opcionális)
 

Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, és apróra reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és állni hagyjuk 10 percet. Eközben levet enged. Hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a lisztet.

Palacsintasütőbe olajat teszünk, felforrósítjuk, majd egy merőkanálnyi masszát elegyengetünk benne, és megsütjük. Szép nagy tócsikat sütünk. (Nekem ebből az adagból 5 nagy tócsi lett.)

A csirkefelső combokat kicsontozzuk, lebőrözzük és csikokra vágjuk , ízlés szerint fűszerezzük, majd megpirítjuk. A salátát és a zöldségeket felvágjuk.

A tócsi egyik felébe teszünk salátát, rápakoljuk a húst, majd a zöldségeket. Meglocsoljuk az öntettel, félbehajtjuk, megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat!