Omlós marhasült sütőben sütve
A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre.
Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marhafelsál
- 4 evőkanál méz
- fél dl borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldhagyma
- olaj
- só
Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le.
A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.