Omlós bélszínérmék
A húsok királyának is nevezhetjük a bélszínt, amit néha-néha mindenki megengedhet magának.
Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni, ugyanakkor arra figyelj, hogy megbízható hentestől vásárolj.
Hozzávalók:
- 4 érlelt bélszínérme
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál tört feketebors
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- kakukkfű
A bélszínszeletekből formálj kört, és, ha azt akarod, hogy formájukat megtartsák, konyhai zsineggel kösd körbe őket. Az olajat keverd el a borssal, a kakukkfűvel, a fokhagymával, és a hússzeleteket kend meg vele. 20 percig pácold. Felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat süsd meg. Erre elegendő három perc mindkét oldalon, de ha nem szereted véresen, akkor egy kicsit tovább pirítsd.
Sót csak közvetlenül tálalás előtt hints rá. Míg a hús pácolódik, készíts salátát, tökéletesen elegendő a különleges húshoz.