Mustáros-fokhagymás grillezett sertéstarja

2015.08.17 14:44

Mustáros-fokhagymás grillezett sertéstarja

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál durvára darált bors
  • 1 teáskanál flekken vagy grill fűszerkeverék
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 db chilipaprika vagy 1 mokkáskanál őrölt chili
  • étolaj

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel, chilivel és fokhagymával, megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá, és a hűtőbe tesszük 1 órára, de még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.

A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük. Párolt rizst és párolt zöldséget készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!