Mustáros-balzsamecetes marharagu
2015.09.19 18:19
pussycat receptje
hozzávalók / 4 adag
- 1 kg marhahús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek mustár
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek worcestershire-szósz
- 1 db zöldpaprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál cayenne bors (vagy chili paprika)
- 1 csapott ek étkezési keményítő
elkészítés
-
A felkockázott húst egy tálba tesszük, és a sóval, borssal, mustárral és 1 ek olajjal jól elkeverjük, állni hagyjuk kb. 1 órát.
- A kuktában ) 2 ek olajon magas lángon a húst fehéredésig pirítjuk.
- Kiszedjük egy tálba, és a maradék 2 ek olajon a kockára vágott hagymát megsütjük.
- Beletesszük a balzsamecetet, a worcestershire-szószt és a zöldpaprikát. Megszórjuk pirospaprikával és egy ek. paradicsompürét teszünk rá. Visszatesszük a húst, majd felengedjük annyi vízzel, csak hogy éppen ellepje.
- Puhára főzzük a jelzéstől számítva 40 perc alatt, majd a végén egy kis keményítővel elkevert vízzel besűrítjük.
- Rizzsel tálaljuk.