Mindent bele sajtos tepsis krumpli

2015.08.14 15:15

hozzávalók / 4 adag

 

 

elkészítés

  1. A meghámozott krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük
  2. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát már jobb vásárláskor nagyon vékonyra szeleteltetni. A sajtokat lereszeljük, majd összekeverjük. Ha meleg van, akkor szórhatunk rá kevés lisztet, és ezt is belekeverhetjük, így nem fog összeragadni és pirosabbra, ropogósabbra sül a végén.
  3. Egy kisebb tálkába  öntünk a besamel mártást, bele sót, borsot, petrezselymet és a fokhagymát valamint 2 evőkanál olvasztott zsiradékot
  4. Egy közepes tepsi 1.5 evőkanál zsiradékkal kikenjük, és szépen sorban lerakjuk az első sor burgonyát,  szórunk rá "Sültkrumpli fűszersót" Erre megy a karikára vágott hagyma, majd a borsó, kukorica és végül a kolbász. Letakarhatjuk két-három szelet szalonnával. Ezt alaposan megcsorgatjuk a fűszeres besamel mártásunkkal.
  5. Megint burgonya következik, rá hagyma, borsó, kukorica, kolbász, majd a fűszeres besamel mártás. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. A tetejére besamel mártást jó sok szalonnát teszünk, és erre rászórjuk vastagon a sajtokat.
  7. Először 15 percig fólia alatt sütjük, alsó- felső sütésen és 180°C- on.
  8. Levesszük a fóliát, és így sütjük még további 25 percig.
  9. Ha a burgonya megpuhult, akkor grill fokozaton (ha nincs, akkor 20°C-on) 10 perc alatt pirítsuk rá a sajtot.