Mindent bele sajtos tepsis krumpli

2015.08.07 19:06
 

 

Tina-anya Tina-anya receptje, a NoSaltyn találtam.
 
 
 

hozzávalók / 4 adag

 

   

elkészítés

  1. A meghámozott krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk. A fokhagymát apróra szeleteljük.
  2. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát már jobb vásárláskor nagyon vékonyra szeleteltetni. A sajtokat lereszeljük, majd összekeverjük. Ha meleg van, akkor szórhatunk rá kevés lisztet, és ezt is belekeverhetjük, így nem fog összeragadni és pirosabbra, ropogósabbra sül a végén.
  3. Egy kisebb tálkába olajat öntünk, bele sót, borsot, petrezselymet és a fokhagymát.
  4. Egy közepes tepsi aljára öntünk kevés olajat, és szépen sorban lerakjuk az első sor burgonyát. Erre megy a karikára vágott hagyma, majd a borsó, kukorica és végül a kolbász. Letakarhatjuk két-három szelet szalonnával. Ezt alaposan megcsorgatjuk a fűszeres olajunkkal.
  5. Megint burgonya következik, rá hagyma, borsó, kukorica, kolbász, majd a fűszeres olaj. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. A tetejére jó sok szalonnát teszünk, és erre rászórjuk vastagon a sajtokat.
  7. Először 15 percig fólia alatt sütjük, alsó- felső sütésen és 180°C- on.
  8. Levesszük a fóliát, és így sütjük még további 25 percig.
  9. Ha a burgonya megpuhult, akkor grill fokozaton (ha nincs, akkor 20°C-on) 10 perc alatt pirítsuk rá a sajtot.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés