Kezdőlap - Mézes mustáros tárcsás csirke
Mézes mustáros tárcsás csirke
2015.08.13 15:39
|
Hozzávalók (4 főre):
- 60 dkg friss csirkemell csíkozva
- 5 egész csirkecomb lebőrözve, kicsontozva, csíkozva
- 10 dkg vaj vagy szalonna igény szerint
- 1 kávéskanál méz
- 4 kávéskanál mustár
- ízlés szerint őrölt bors
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- kevés csili
- 5-6 darab zsályalevél, apróra vágva
- a sütéshez: szalonna „kakastaréj”
Elkészítése:
- A felsorolt húsokat megmossuk és ízlés szerint összekeverjük a felsorolt fűszerekkel mézzel mustárral majd hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
- A forró tárcsán kisütjük a szalonnát (csak a zsiradékra van szükség, a sült szalonnát sütés közben bátran elfogyaszthatjuk).
- A forró zsiradékban (vagy vajban) hirtelen sütjük a húsokat úgy, hogy pirulás után a tárcsa szélén sütjük tovább, sűrű locsolgatás közepette. (Nagyon hamar megsül.)
- Sült hagymakarikákkal vagy a tárcsán frissen sült, párolt sampion gombával tálaljuk.
|