Mézes mustáros tárcsás csirke

2015.08.13 15:39

 

Hozzávalók (4 főre): 

 

  • 60 dkg friss csirkemell csíkozva
  • 5 egész csirkecomb lebőrözve, kicsontozva, csíkozva
  • 10 dkg vaj vagy szalonna igény szerint
  • 1 kávéskanál méz
  • 4 kávéskanál mustár
  • ízlés szerint őrölt bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • kevés csili
  • 5-6 darab zsályalevél, apróra vágva
  • a sütéshez: szalonna „kakastaréj”

Elkészítése:

  • A felsorolt húsokat megmossuk és ízlés szerint összekeverjük a felsorolt fűszerekkel mézzel mustárral majd hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
  • A forró tárcsán kisütjük a szalonnát (csak a zsiradékra van szükség, a sült szalonnát sütés közben bátran elfogyaszthatjuk).
  • A forró zsiradékban (vagy vajban) hirtelen sütjük a húsokat úgy, hogy pirulás után a tárcsa szélén sütjük tovább, sűrű locsolgatás közepette. (Nagyon hamar megsül.)
  • Sült hagymakarikákkal vagy a tárcsán frissen sült, párolt sampion gombával tálaljuk.