Mentás zöldborsó krémleves
Mentás zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
egy negyed zeller
1/2 kg zöldborsó
só
bors
menta
lestyán
Elkészítés
Megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldségeket és a borsót, majd felöntjük kb.: 2 l vízzel, végül hozzáadjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk. Levesbetétként kínálhatunk hozzá sajttallérokat: kedvenc sajtunkat lereszeljük és kis halmokat készítünk egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezen és a sütőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, miután kivettük hagyjuk kihűlni.De lehet finom fokhagymáás krutont is késziteni hozzá.