Főtt marhahúshoz készítettem ezt a mártást. Tulajdonképpen a hideg meggylevesem meleg és sűrű változata.
Meggymártás
2015.08.07 19:24
hozzávalók / 4 adag
- 1 kg meggy
- 3 dl habtejszín
- 1 púpozott ek étkezési keményítő
- 0.5 kk fahéj (őrölt)
- 0.5 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
- 2 ek cukor
elkészítés:
- A meggyet megmossuk és kimagozzuk.
- Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.
- Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük.
- 3-4 percig forraljuk.
- A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig kevergetve főzzük (1-2 perc).