Medvehagymás, póréhagymás-krémleves

2015.09.22 08:34
 
 
Hozzávalók
1 egész póréhagyma
1/2 csokor medvehagyma
2 db nagy krumpli (vagy 4 db közepes)
3 ek zabpehely
házi szárított fűszerkeverék
sózott petrezselyem
2 ek olaj
2 ek hideg vaj
 
A megtisztított, összeaprított  zöldségeket az olajon megdinszteltem, 
fűszereztem, rászórtam a zabpelyhet.
 
Pároltam még keveset, majd felöntöttem 1,5 liter vízzel és készre főztem.
Botmixerrel krémesre turmixoltam, majd elkevertem benne a hideg vajat.
Teljes kiőrlésű búzalisztből sütött, magos, pirított kenyérszeletekkel 
és ízlés szerint reszelt sajttal, frissen aprított medvehagymával fogyasztottuk.
Százszorszéppel díszítettem, amit szintén elfogyasztottunk :)