Megújult a töltött csirke
Köszönet Molnár Hédinek.
Pillanatok alatt el tudod készíteni ezt a töltött csirkét. Nem kell szeletelgetned, göngyölnöd és mégis minden hozzávaló átjárja minden részét a csirkemellnek.
Remek diétás étel, amit büntetlenül tudsz fogyasztani.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell kicsontozva
- 2 nagy mozzarella sajt felszeletelve
- 6 db ovális koktél paradicsom félbevágva
- só, bors
- 4 teáskanál olíva olaj
- friss bazsalikom levél
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
Elkészítés:
A két csirkemellet vagdosd be hat egyforma részre úgy, hogy nem vágod teljesen át a húst,
csak annyira, hogy meg tudd tölteni.
Minden egyes bevágásba kerüljön 1-1 szelet paradicsom, mozzarella és egy levél bazsalikom.
Egy tűzálló tálat olajozz ki vékonyan, és rakd bele egymás mellé a két csirkemellet, amiket egy ecset segítségével kenj meg olíva olajjal. Sózd, borsozd meg az egészet és szórd meg az olasz fűszerkeverékkel. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, 30 percre.
Tipp: Mint minden sülthús finomabb ha csontosat választunk. A zöldfüszereket tetszőlegesen lehet variálni. /Jani Kionyhája/