Majonézes karfiol

2015.09.04 19:10

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
50 dkg karfiol 607 145 12 2 20 190
1 db tojás sárgája 57 14 1 1 0 15
1 dl étolaj 376 90 0 10 0 40
1 evőkanál mustár 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál porcukor 16 4 0 0 1 0
6 csepp citromlé 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál só 0 0 0 0 0 0
Összesen: 1 056 253 13 13 21 245

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk.A tojássárgához óvatosan hozzáadjuk az olajat.Addig kavarjuk, míg vaj keménységű lesz. Hozzáadjuk az ízesítőket, majd tejföllel hígítjuk. A karfiollal összekeverjük, és lehűtve tálaljuk.