Májjal töltött göngyölt csirkemell,
Májjal töltött göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy, egész csirkemell
- 25 dkg csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg szalonna
- 1 evőkanálnyi majoránna
- pirospaprika
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopfold meg őket, sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, és kezdd el pirítani. A hagymát is darabold fel, és ha elég zsírt engedett a szalonna, akkor dobd mellé barnulni. Ezután törj rá két gerezd fokhagymát, kockázd fel a májat, és azt is add hozzá, sózd és borsozd, majd mielőtt levennéd a tűzről, egy percre dobd mellé a majoránnát is. Ha szépen megpirult minden, vedd le.