Májjal töltött göngyölt csirkemell,

2015.09.21 15:28

Májjal töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 nagy, egész csirkemell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • pirospaprika
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopfold meg őket, sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, és kezdd el pirítani. A hagymát is darabold fel, és ha elég zsírt engedett a szalonna, akkor dobd mellé barnulni. Ezután törj rá két gerezd fokhagymát, kockázd fel a májat, és azt is add hozzá, sózd és borsozd, majd mielőtt levennéd a tűzről, egy percre dobd mellé a majoránnát is. Ha szépen megpirult minden, vedd le.