2015.08.13 03:41
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.
- A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.
- Ekkor rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.
- Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 20 perc alatt készre főzzük. Én mindig lyukkal ellátott üvegfedővel fedem le, így soha nem kell plusz folyadékkal felöntenem a pörköltet, saját levében párolom.