Lssagne
Hozzávalók
A mártáshoz:
50 dkg darált hús
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
3 dl paradicsomlé
1 dl tej
fűszerek: rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom
só, bors
pici cukor
25-25 dkg sajt
A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
só
víz
Elkészítés
Gyúrd össze a tésztát, felezd meg és nyújtsd ki egyenként a tepsi nagyságának megfelelően. Párold meg a darált húst, add hozzá a paradicsomokat, a fűszereket és a tejet. Lassú tűzön főzd addig, amíg a hús meg nem puhul a szószban. Kapcsold be a sütőt és olajozz ki vékonyan egy tűzálló tálat. Béleld ki szépen az első tésztalappal, tegyél rá a mártásból, majd reszelt sajt következik. Most megint egy tésztaréteg, majd paradicsommártás és újra a sajt. Borítsd be a tetejét alufóliával és mehet is az előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre.