Lencse egytálétel

2015.08.12 02:13

 Hozzávalók:

 
  0,5 kg lencse
 
  0,5 kg darálthús (mindegy hogy milyen )
 
  1 kis doboz papadicsom püré
 
  1,5 dl gömbölyú rizs, átmosva a keményítőtől
 
  1 fej közepes fej vöröshagyma, apró kockákra vágva + 1 kicsi fej egészben
 
  2 gerezd fokhagyma, préselt
 
  1 mokkáskanál örölt kömény
 
  1 csaopott evőkanál Kalocsai fűszerpaprika
 
  só, bors izlés szerint
 
  2 evőkanál mangalica zsír
 
  400 g tejfől
 
  15 dkg trapista és füstölt trapista sajt, nagy lyukú reszelőn lereszelve
 
  késhegynyi szódabikarbóna
 
  1 darab babérlevél
 

  Elkészítése:

  A lencsét átmossuk és 2-3 órahosszára beáztatjuk
 
  A darálthúsból szokásos módon pörköltet készitünk az 1 kanál zsiradék, darálthús, vörös és fokhagyma és a fűszerek segítségével.
 
 a rizst megfőzőm forró vízben amibe raktunk sót és egy kisebb fej vöröshagymát. 
 
 A lencsét megfőzzűk a babérlrleveles, szódabikarbóns, sós vízben.
 
 Közben a sütőnket előmelegítjük 180 fokra.
 
 Ha az alapanyagok elkészültek külön külöm, akkor kizsírozunk egy tepsit, beleöntjük a leszürt és paradicsompürével elkevert lencsénket. 
 
 Amire kerül a leszűrt, villával átkevert rizs, Most szépen beterítjük a pörköltünkkel. Elterítjük rajta a tejfőlt, majd rászórjuk a sajtokat.
 
 A sütőben addig sütjük amig a sajtok a tetején a kellő szint eléri ( számunkra ). Kész, Jó étvágyat!