Lencse egytálétel
2015.08.12 02:13
Hozzávalók:
0,5 kg lencse
0,5 kg darálthús (mindegy hogy milyen )
1 kis doboz papadicsom püré
1,5 dl gömbölyú rizs, átmosva a keményítőtől
1 fej közepes fej vöröshagyma, apró kockákra vágva + 1 kicsi fej egészben
2 gerezd fokhagyma, préselt
1 mokkáskanál örölt kömény
1 csaopott evőkanál Kalocsai fűszerpaprika
só, bors izlés szerint
2 evőkanál mangalica zsír
400 g tejfől
15 dkg trapista és füstölt trapista sajt, nagy lyukú reszelőn lereszelve
késhegynyi szódabikarbóna
1 darab babérlevél
Elkészítése:
A lencsét átmossuk és 2-3 órahosszára beáztatjuk
A darálthúsból szokásos módon pörköltet készitünk az 1 kanál zsiradék, darálthús, vörös és fokhagyma és a fűszerek segítségével.
a rizst megfőzőm forró vízben amibe raktunk sót és egy kisebb fej vöröshagymát.
A lencsét megfőzzűk a babérlrleveles, szódabikarbóns, sós vízben.
Közben a sütőnket előmelegítjük 180 fokra.
Ha az alapanyagok elkészültek külön külöm, akkor kizsírozunk egy tepsit, beleöntjük a leszürt és paradicsompürével elkevert lencsénket.
Amire kerül a leszűrt, villával átkevert rizs, Most szépen beterítjük a pörköltünkkel. Elterítjük rajta a tejfőlt, majd rászórjuk a sajtokat.
A sütőben addig sütjük amig a sajtok a tetején a kellő szint eléri ( számunkra ). Kész, Jó étvágyat!