Lebbencsleves

2015.08.30 12:02
4 személyre
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg füstölt, vékony, száraz kolbász,
15 dkg lebbencstészta,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db közepes burgonya,
1 db kis sárgarép
  • undefined
10 dkg füstölt szalonnát megpirítunk, leszűrjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 15 dkg lebbencstésztát, majd kivesszük. Ugyanebben a zsiradékban 1 fej kockára vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadjuk a 2 közepes méretű felkockázott burgonyát, a karikára vágott kolbászt, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 1-1 szál fehér és sárgarépát, felengedjük vízzel. Fűszerezzük köménnyel, fűszerpaprikával, borssal, majd sózzuk. Amikor a zöldség puhulni kezd beleteszzük a pirított tésztát és a szalonnapörcöt, és készre főzzük. Tálaláskor petrezselymet és zöld paprikát adunk hozzáa,
1 db kis fehérrépa,
  kömény,
  őrölt bors,
  só,
  őrölt piros paprika,
1 db zöld csípős paprika,
  petrezselyem

Elkésziíése, 30-60 perc: