Lebbencsleves
Hozzávalók:
10dkg lebbencs tészta, 2-3db közepes burgonya, 2 db sárgarépa, 1db gyökér, 1db kisebb zeller, 1db vöröshagyma, zeller zöldje,1 csipet egész köménymag,
Elkészítés:
A tésztát tetszés szerinti méretre összetördeljük, majd kevés zsiradékon egy fazékban megpirítjuk. Ezután kivesszük és félretesszük. A sárgarépát, köménymagot, burgonyát és a gyökeret feldaraboljuk, és a zsiradékon megdinszteljük. Őrölt pirospaprikát adunk hozzá majd felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert egészben, majd sózzuk. Mikor a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a tésztát és a zeller zöldet. Ha megfőtt a tészta, akkor kész a leves.
Jó étvágyat!.