Lasagne

2015.08.17 08:00

 

 

 

Hozzávalók

 
  • 500 g tészta - lasagne (bár már csináltam fodros nagyhockából is)

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

 
     Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 35x20 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit, jénait.
   
     1. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük,rádobjuk a sürített paradicsomoz, kicsit megpirítjuk és mehet rá a fokhagyma és a hús. Ezt is          megpirítjuk.
     2. Következő lépésben mehetnek bele a reszelt zöldségek és az összes füszer. Jól átkeverjük, szükségszerint adunk hozzá vízet.
     3. Fedő alatt készre pároljuk.
     4. Elkészítjük a besamel mártásunkat. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.                  Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül                  fűszerezzük be ízlésünk szerint.
     5. Most már összeállithatjuk a remeművünket. A tepsi aljára vékonyan elteritek egy sor mártást. Ráhelyezem a tésztalapokat, nem gond, ha                kicsit fedik egymást. Mehet rá szépen a besamel mártásunk majd erre megint egysor húsos mártás. Mégegyszer  tészta, mártás, mártás.                Legfelülre megint egy sor tészta, erre besamel, felkarikázott paradicsomok és végül nagy lyukú reszelőn, lereszelt Trapista!
 
     6. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-45 perc alatt készre sütjük a lasagnét. Az első 20 perv alatt letakarva alufóliával.
 
         Jó étvágyat!