Hozzávalók
- 500 g tészta - lasagne (bár már csináltam fodros nagyhockából is)
A húsos raguhoz
A besamelhez
A réteges szóráshoz
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 35x20 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit, jénait.
1. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük,rádobjuk a sürített paradicsomoz, kicsit megpirítjuk és mehet rá a fokhagyma és a hús. Ezt is megpirítjuk.
2. Következő lépésben mehetnek bele a reszelt zöldségek és az összes füszer. Jól átkeverjük, szükségszerint adunk hozzá vízet.
3. Fedő alatt készre pároljuk.
4. Elkészítjük a besamel mártásunkat. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül fűszerezzük be ízlésünk szerint.
5. Most már összeállithatjuk a remeművünket. A tepsi aljára vékonyan elteritek egy sor mártást. Ráhelyezem a tésztalapokat, nem gond, ha kicsit fedik egymást. Mehet rá szépen a besamel mártásunk majd erre megint egysor húsos mártás. Mégegyszer tészta, mártás, mártás. Legfelülre megint egy sor tészta, erre besamel, felkarikázott paradicsomok és végül nagy lyukú reszelőn, lereszelt Trapista!
6. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-45 perc alatt készre sütjük a lasagnét. Az első 20 perv alatt letakarva alufóliával.
Jó étvágyat!