Lakodalmas húsgombóc

2015.08.30 12:06
4 személyre
0,5 kg főtt tyúkhús (eredetileg lakodalmi húslevesben főtt)
1 bögre főtt rizs
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
 
  frissen őrölt feketebors
  szerecsendió,
2 dl tejföl
1 ek liszt

Elkészítése, 30-60 perc:


  • undefined
Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval is megbolondítjuk. Gombócokat formázunk, majd zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tejföllel elkevert lisztes mázzal díszítjük. 180 fokos sütőben megsütjük.