Kuktában főtt fűszeres szűzpecsenye

2015.09.19 20:55

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 4-5 db borókabogyó
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 3 evőkanál kacsazsír

Elkészítés:

Az zsíron megpirítjuk az előre besózott, szeletekre vágott húst. Kivesszük, és melegen tartjuk. Megdinszteljük a kétféle hagymát, hozzátesszük a fűszereket, átforgatjuk, majd felöntjük kb. 1-1,5 dl vízzel, visszatesszük a húst. A kuktát lezárjuk, és 20 perc múlva elzárjuk alatta a gázt. Pár percet érdemes hagyni még a gőzben. Rizs finom hozzá és őszibarackbefőtt.

Megjegyzés:

Hamar kész van, nem kell sokat pepecselni, és garantáltan nem marad belőle másnapra. :-))) Legalábbis nálunk.

A receptet Banyinger küldte. Köszönjöm!