2015.09.18 19:22
Hozzávalók
3-4 fő
1 fej |
vöröshagyma |
3 gerezd |
fokhagyma |
10 dkg |
szalonna |
1 |
paprika |
|
só, bors |
1 tk |
római kömény |
1 tk |
nádcukor |
½ kg |
fekete bab |
|
|
|
Köretnek párolt rizs, karfiol rizs.
Egy fej vöröshagymát és három gerezd fokhagymát apró darabokra vágunk. 10 dkg szalonnát elkezdünk pirítani egy serpenyőben. Majd hozzátesszük a kétféle hagymát. Az egy darab kockára vágott paprikát és egy kis só és bors. Megbolondítjuk egy teáskanálnyi római köménnyel és ugyanennyi nádcukorral. Hozzáteszünk fél kiló fekete babot. Ezt főzés előtt előző este áztassuk be hideg vízbe, vagy ha erre nincs időnk, akkor közvetlen az étel elkészítése előtt főzzük elő lobogó, forró vízben. Az ételt 15 percig főzzük. Majd párolt rizzsel és korianderrel tálaljuk.
|