Krumpligombóc

2015.09.04 19:23

undefined

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
25 dkg burgonya 890 213 6 1 46 30
1 db tojás 286 68 5 5 0 40
1 evőkanál búzadara 321 77 2 0 16 4
2 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 2
1 diónyi zsír 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyem 0 0 0 0 0 0
10 dkg finomliszt 1 440 344 14 1 70 13
Összesen: 2 937 702 27 7 132 89

Elkészítés

Az áttört burgonyát és a búzadarát zsíron megpirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy könnyű tésztát kapjunk. Megsózzuk, kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.