Kreol sertésszelet gombás-cukkinis rizzsel
Hozzávalók
- Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéshús
- a páchoz:
- 2 evőkanál kreol fűszerkeverék
- 1 narancs leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál barna cukor
- só
- a körethez:
- 2,5 dl előgőzölt rizs
- 1 kis cukkini
- 6 nagy csiperke
- 1 kis vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb. 5 dl víz
- a díszítéshez: metélőhagyma
Kreol sertésszelet gombás-cukkinis rizzsel
A pác hozzávalóit alaposan kikeverjük. A hússzeleteket átforgatjuk benne, majd jól záródó dobozba téve hűtőben pihentetjük néhány órát vagy akár 1 éjszakát.
Másnap a húst grillserpenyőben vagy grillen készre sütjük.
A körethez a finomra vágott hagymát olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, a kockákra vágott gombát, és néhány percig kevergetve együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a vízzel, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk. A főzés vége előtt pár perccel beletesszük a cikkekre vágott cukkinit. A sült hússal tálaljuk, finomra vágott metélőhagymával díszítj
Kreol fűszerkeverék:
hozzávalók / 12 adag
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 kk cayenne bors
- 1 teáskanál oregánó
- 1 tk majoranna
- 1 tk kakukkfű
- 2 tk fekete bors
- 1 tk bors (fehér)
- 1 ek fokhagymapor
- 1 db vöröshagyma (1 ek szárított)
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 1 kk fűszerpaprika
- 4 tk só
elkészítése:
- Minden hozzávalót egy mozsárban összezúzunk.
- Lezárva hosszabb ideig használhatjuk.