Krémsajtos sült tészta gombával és baconnel

2015.09.14 16:47

Elkészítési idő:

Krémsajtos sült tészta gombával és baconnel

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 6 nagy fej gomba
  • 40 dkg bacon
  • 1 konzerv kukorica
  • 2-3 fej közepes hagyma
  • 50 dkg zsíros krémsajt
  • 4 dl húsleves alaplé 1 húsleveskockából
  • olaj
  • bors
  • A tetejére:
  • reszelt cheddar vagy bármilyen kemény sajt
  • petrezselyemzöld
  • 1 gerezd vékonyra szelt fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát sós vízben 12 perc alatt puhára főzöm.

A bacont felkockázom, 1 kanál olajon lepirítom. Félúton hozzáadom az apróra vágott hagymát is, és a fokhagymát, addig pirítom, amíg a hagyma üveges lesz. Ezután hozzáadom a vékonyra szelt gombaszeleteket. Párpercig piritom. Ezután adom hozzá a konzerv kukoricát, a kenhető sajtot és a húsleves alaplevet is. Ízlés szerint sózom, borsozom (a bacon és a húsleves miatt én sót nem is tettem bele), és addig kevergetem, amíg a sajt elolvad.

Egy tűzálló tálban a kifőtt tésztát és a szószt összekeverem, a tetejét megszórom petrezselyem zöldel, reszelt sajttal. 200 C-on addig sütöm, amíg a tetején a sajt aranybarna lesz. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Judithkaa küldte. Köszönjük!