Krémsajtos sült tészta gombával és baconnel
Elkészítési idő:
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 6 nagy fej gomba
- 40 dkg bacon
- 1 konzerv kukorica
- 2-3 fej közepes hagyma
- 50 dkg zsíros krémsajt
- 4 dl húsleves alaplé 1 húsleveskockából
- olaj
- só
- bors
- A tetejére:
- reszelt cheddar vagy bármilyen kemény sajt
- petrezselyemzöld
- 1 gerezd vékonyra szelt fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát sós vízben 12 perc alatt puhára főzöm.
A bacont felkockázom, 1 kanál olajon lepirítom. Félúton hozzáadom az apróra vágott hagymát is, és a fokhagymát, addig pirítom, amíg a hagyma üveges lesz. Ezután hozzáadom a vékonyra szelt gombaszeleteket. Párpercig piritom. Ezután adom hozzá a konzerv kukoricát, a kenhető sajtot és a húsleves alaplevet is. Ízlés szerint sózom, borsozom (a bacon és a húsleves miatt én sót nem is tettem bele), és addig kevergetem, amíg a sajt elolvad.
Egy tűzálló tálban a kifőtt tésztát és a szószt összekeverem, a tetejét megszórom petrezselyem zöldel, reszelt sajttal. 200 C-on addig sütöm, amíg a tetején a sajt aranybarna lesz. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Judithkaa küldte. Köszönjük!