Körömpörkölt Évi néni konyhájából
2015.09.19 18:10
Évi néni receptje
hozzávalók / 3 adag
- 30 dkg sertésköröm (kicsi, első köröm)
- 5 dkg disznózsír
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma (nagy)
- 3 db tv paprika (nagy)
- 3 nagy db paradicsom
- 1 ek só
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém (Erős Pista)
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
elkészítés
- A körmöket folyó víz alatt alaposan megmossuk, lekapargatjuk (1 körmöt 4 részre vág(at)unk).
- A hagymát felkockázzuk, és a forró zsíron megdinszteljük. Ha üveges, jöhet hozzá a fokhagyma, a pirospaprika, a körmök, az egyéb fűszerek, felkarikázott paprika, paradicsom. Mindezeket 2-3 percig sütögetjük, majd felengedjük vízzel (én zöldségalaplével készítettem), és kuktában 30 percet főzzük a jelzéstől számítva főzzük kis lángon, míg a csontról a hús le nem válik.
- Köretnek héjában főtt burgonyát adtam (és olyan korianderes csalamádét a piacról, hogy még olyan finomat nem is ettem.)