Konfitált kacsacomb gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével
Hozzávalók
2 db | kacsacomb |
1 kg | kacsazsír |
1 fej | vöröshagyma |
1 fej | fokhagyma |
A páchoz: 3 dkg durvaszemű tengeri só, 1 szál friss rozmaring A graten burgonyához: 1 kg sárgahúsú burgonya, 3 dl húsleves, só, bors A körethez: 2 db kemény húsú körte - Alexander, 4 dl vörösbor (Merlot), szegfűszeg, akácméz, narancshéj
A kacscombokat bedörzsölőm tengeri sóval, fekete borssal, friss rozmaringgal és lefedve 24 órán keresztül érlelem hűtőben. Kacsazsírt melegítek darabolt hagymával, fokhagymával, beleteszem a combokat, de úgy hogy a zsír teljesen ellepje. 120 C°-on lassan puhára sütőm a sütőben. A vörösbort felforralom szegfűszeggel, narancshéjjal, narancslével, sóval, mézzel és darabolt körtéket lassan fél puhára főzöm. Hagyom kihűlni a borban a körtéket és a fűszerek nélkül 1 napig a lében, tartom. Tálalás előtt a levet visszaforralom és kevés hideg vajjal, besűrítem. A burgonyát megpucolom, vékony szeletelem és húslevessel, sóval, borssal, kacsazsírral összekeverem. Tepsibe nyomkodom és 150 C°-on 40 percig sütőm. Tálalás előtt a kacsabőrét forró sütőben megpirítom.