Kolbászos grillfalatkák
Hozzávalók:
- 300g sertéshátszín
- 200g szafaládé
- 100g csípős kolbász
- 1 db sárga paprika
- 1 db zöld paprika
- 1 db piros paprika
- 3 db vöröshagyma
- grillfűszerkeverék
- zsiradék
- alufólia
- 4 db hosszú hústű
Elkészítés:
A hátszínt vágjuk kisebb kockákra, a szafaládét, a kolbászt, valamint a hagymát pedig szeljük egyenlő vastagságú karikákra.
A megmosott zöld, piros és sárga paprikát vágjuk egyenlő nagyságú darabokra, majd pároljuk meg.
A húsokat forgassuk a grillfűszerbe, majd az alapanyagokat váltakozva tűzdeljük fel a hústűkre. A felforrósított zsiradékban süssük át, aztán egyenként csomagoljuk alufóliába, tegyük egy tepsibe, és sütőben 190°C-on kb. 15 percig süssük a nyársakat.