Kolbászos, gombás, paradicsomos lassagne

2015.09.22 09:18
A legjobb egytálételek - szerintünk

Hozzávalók 2 adaghoz

2 pár debreceni
6 db lasagne tésztalap
30 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 ek paradicsompüré
4 ek víz
4 púpozott ek tejföl
1 tk dijoni mustár
30 dkg sajt
kakukkfű (ízlés szerint)

őrölt bors
1 ek olívaolaj

Elkészítés

A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A debrecenit, a gombát és a paradicsomot vágjuk apró darabokra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és folyamatosan kevergetve süssük néhány percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk tovább néhány percig. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatos kevergetés mellett addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Kanalazzunk rá a szószból, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön, végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.