Kínai csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 póréhagyma
- 2 sárgarépa
- só, bors
- őrölt vagy szárított chili
Elkészítése: a csirkét vágd apró kockákra, szórd meg az étkezési keményítővel, majd keverd el a tojásfehérjékkel, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, a sárgarépát vagdosd gyufaszálnyi méretűre. Keverd el egy tálkában a szójaszószt, az ecetet, az őrölt gyömbért és a chilit. Egy mély serpenyőben vagy wokban pár csepp olajon pirítsd át a zöldségeket úgy, hogy félig megpuhuljanak, majd tedd őket félre. Adj olajat a serpenyőhöz, majd pirítsd át rajta a csirkét közepes lángon, kb. 5 perc alatt. Ha megsült, adj a szójás keverékhez egy evőkanál étkezési keményítőt, keverd simára 2 dl vízzel, és öntsd a húsra. Tedd vissza a zöldségeket, és 2-3 perc alatt forrald össze az egészet úgy, hogy a mártás besűrűsödjön. Tálald rizzsel vagy salátával.