Kéthagymás csusza

2015.08.14 14:53

hozzávalók / 4 adag

 

 

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre.
  3. A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz).
  4. Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
  5. Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.