Kéthagymás csusza

2015.08.06 15:11

hozzávalók / 4 adag

 

 

  • 50 dkg csuszatészta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 db újhagyma
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek vaj
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  •  
  • elkészítés

    1. A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze.
    2. A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre.
    3. A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz).
    4. Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
    5. Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal.
    6. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.