Kéthagymás csusza
2015.08.06 15:11
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg csuszatészta
- 25 dkg tehéntúró
- 1 közepes fej lilahagyma
- 3 db újhagyma
- 10 dkg sajt (reszelt)
- 5 dl tej
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
-
elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze.
- A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre.
- A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz).
- Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
- Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal.
- 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.