Kertésztál húsgombóccal

2015.08.21 18:06

hozzávalók / 4 adag

 

 

  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 400 g burgonya
  • 400 g sárgarépa
  • 750 g karfiol
  • 350 g brokkoli
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1000 ml zöldség alaplé
  • 400 g darált sertéshús
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • elkészítés

    1. A hagymát apróra felkockázzuk. A burgonyát és a sárgarépát feldaraboljuk. A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük.
    2. A hagymakockákat 2 ek felforrósított olajon megpároljuk, hozzáadjuk a burgonyát és sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a levessel. Felfőzzük.
    3. A forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Beletesszük a karfiolt, és további 3 percig főzzük. A brokkolit is hozzáadjuk, és további 5 percig főzzük.
    4. Közben a darált húsból kis gombócokat formálunk, és a maradék felhevített olajon 5-6 perc alatt körös-körül megsütjük. A zöldségekhez keverjük, és további 2 percig főzzük.
    5. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A főzeléket sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel meghintve tálaljuk.