Kertésztál húsgombóccal
2015.08.21 18:06
hozzávalók / 4 adag
- 1 közepes db vöröshagyma
- 400 g burgonya
- 400 g sárgarépa
- 750 g karfiol
- 350 g brokkoli
- 4 ek napraforgó olaj
- 1000 ml zöldség alaplé
- 400 g darált sertéshús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
-
elkészítés
- A hagymát apróra felkockázzuk. A burgonyát és a sárgarépát feldaraboljuk. A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük.
- A hagymakockákat 2 ek felforrósított olajon megpároljuk, hozzáadjuk a burgonyát és sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a levessel. Felfőzzük.
- A forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Beletesszük a karfiolt, és további 3 percig főzzük. A brokkolit is hozzáadjuk, és további 5 percig főzzük.
- Közben a darált húsból kis gombócokat formálunk, és a maradék felhevített olajon 5-6 perc alatt körös-körül megsütjük. A zöldségekhez keverjük, és további 2 percig főzzük.
- A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A főzeléket sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel meghintve tálaljuk.