Kelkáposzta főzelék
2015.08.14 14:29
hozzávalók / 6 adag
A főzelékhez
- 50 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 0.5 ek köménymag
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 nagy db kelkáposzta
- 6 közepes db burgonya
- örölt fekete bors, (izlés szerint)
elkészítés
- A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy kicsit megpirítjuk. Vízben fél puhára előfőzzük.
- A káposztát csíkokra felvágjuk, megmossuk.
- Egy lábas vízben 1-2 percig forraljuk, majd leszűrjük (így nem puffaszt annyira).
- Hozzáadjuk a káposztát és az apró kockára vágott burgonyát a félig megfőtt szalonnához. Beledobjuk a zúzott fokhagymát. Annyi víz legyen a lábasban, hogy kb. a hozzávalók feléig érjen (a káposzta összeesik). Sóval, kevés borssal és a köménymaggal fűszerezzük. Puhára főzzük (kb. 35-40 perc).
- Rántást készítünk, és berántjuk a főzeléket.