Kelkáposzta főzelék

2015.08.14 14:29

hozzávalók / 6 adag

 

A főzelékhez

A rántáshoz

 
 

elkészítés

  1. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy kicsit megpirítjuk. Vízben fél puhára előfőzzük.
  2. A káposztát csíkokra felvágjuk, megmossuk.
  3. Egy lábas vízben 1-2 percig forraljuk, majd leszűrjük (így nem puffaszt annyira).
  4. Hozzáadjuk  a káposztát és az apró kockára vágott burgonyát a félig megfőtt szalonnához. Beledobjuk a zúzott fokhagymát.  Annyi víz legyen a lábasban, hogy kb. a hozzávalók feléig érjen (a káposzta összeesik). Sóval, kevés borssal és a köménymaggal fűszerezzük. Puhára főzzük (kb. 35-40 perc).
  5. Rántást készítünk, és berántjuk a főzeléket.