Karfiol köret

2015.09.04 18:59

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
1 kg karfiol 1 213 290 24 4 39 380
2 dl tejföl 1 684 408 4 40 8 108
1 db tojás sárgája 57 14 1 1 0 15
5 dkg vaj 1 512 362 0 40 0 105
1 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 1
5 dkg reszelt sajt 797 191 14 14 1 93
1 csipetnyi reszelt szerecsendió 0 0 0 0 0 0
Összesen: 5 263 1 265 43 99 48 702

Elkészítés

A karfiolfejet megmossuk, torzsáját levágjuk, kisebb rózsákra szétszedjük.Sós vízben puhára főzzük. Kivajazott, tűzálló edénybe tesszük.A tejfölt a tojássárgával, a reszelt sajttal, a szerecsendióval simára keverjük, és a karfiolra öntjük. Rámorzsoljuk a megmaradt vajat, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel, snidlingel díszíthetjük.