Karfiol köret
2015.09.04 18:59
Hozzávalók 3 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
1 kg karfiol | 1 213 | 290 | 24 | 4 | 39 | 380 |
2 dl tejföl | 1 684 | 408 | 4 | 40 | 8 | 108 |
1 db tojás sárgája | 57 | 14 | 1 | 1 | 0 | 15 |
5 dkg vaj | 1 512 | 362 | 0 | 40 | 0 | 105 |
1 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
5 dkg reszelt sajt | 797 | 191 | 14 | 14 | 1 | 93 |
1 csipetnyi reszelt szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 5 263 | 1 265 | 43 | 99 | 48 | 702 |
Elkészítés
A karfiolfejet megmossuk, torzsáját levágjuk, kisebb rózsákra szétszedjük.Sós vízben puhára főzzük. Kivajazott, tűzálló edénybe tesszük.A tejfölt a tojássárgával, a reszelt sajttal, a szerecsendióval simára keverjük, és a karfiolra öntjük. Rámorzsoljuk a megmaradt vajat, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel, snidlingel díszíthetjük.