Karalábé leves

2015.08.06 06:59

 

 

 Hozzávalók / 4 adag.:

 

 

 
 

 Elkészítés:

  1. A megpucolt zöldségeket kockára vágjuk.
  2. Egy lábosban az olajat felmelegítjük, és rátesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve nagyon kis lángon, saját levében megdinszteljük. Néha megkeverjük, nehogy lekapjon. Ha a levét elfőné, pici vízzel pótoljuk.
  3. Ha a zöldségek már majdnem puhák, megszórjuk pirospaprikával és az evőkanál liszttel, és vigyázva összeforgatjuk, nehogy a zöldségek összetörjenek.
  4. Fokozatosan, kevergetve felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk (vigyázat, könnyen kifut!), és néhány percig lassú tűzön főzzük.
  5. Végül beletesszük a picire aprított petrezselyemzöldet, de ezzel már csak egy percig hagyjuk főni.
  6. Tejföllel tálaljuk.
               Jó étvágyat