Karalábé leves
2015.08.06 06:59
Hozzávalók / 4 adag.:
- 2 db karalábé (zsenge)
- 1 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 evőkanál finomliszt (finom)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek tejföl
- A megpucolt zöldségeket kockára vágjuk.
- Egy lábosban az olajat felmelegítjük, és rátesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve nagyon kis lángon, saját levében megdinszteljük. Néha megkeverjük, nehogy lekapjon. Ha a levét elfőné, pici vízzel pótoljuk.
- Ha a zöldségek már majdnem puhák, megszórjuk pirospaprikával és az evőkanál liszttel, és vigyázva összeforgatjuk, nehogy a zöldségek összetörjenek.
- Fokozatosan, kevergetve felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk (vigyázat, könnyen kifut!), és néhány percig lassú tűzön főzzük.
- Végül beletesszük a picire aprított petrezselyemzöldet, de ezzel már csak egy percig hagyjuk főni.
- Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat