Kapros-túrós burek

2015.08.06 19:35

hozzávalók / 4 adag

 

 

  • 1 csomag réteslap (12 lapos)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 csipet 
  • elkészítés

    1. A túrót,  tejet, 1 dl tejfölt, a fokhagymát  és egy tojást összekeverjük egy tálban.
    2. Megsózzuk, hozzákeverjük a kaprot.
    3. A réteslapokból négyet összetörünk, és belekeverjük a masszába.
    4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és ráteszünk egy réteslapot.
    5. A réteslapot kenőtoll segítségével átkenjük egy kis olajjal.
    6. Ezt megismételjük még 3 réteslappal.
    7. A lapokra kanalazzuk a túrós masszát.
    8. Ugyanilyen rétegezős-olajozós módszerrel beborítjuk a maradék négy réteslappal a túrót.
    9. A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük egy tojással, és a réteslapok tetejére öntjük.
    10. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.