Kapros-túrós burek
2015.08.06 19:35
hozzávalók / 4 adag
- 1 csomag réteslap (12 lapos)
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 3 csipet só
-
elkészítés
- A túrót, tejet, 1 dl tejfölt, a fokhagymát és egy tojást összekeverjük egy tálban.
- Megsózzuk, hozzákeverjük a kaprot.
- A réteslapokból négyet összetörünk, és belekeverjük a masszába.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és ráteszünk egy réteslapot.
- A réteslapot kenőtoll segítségével átkenjük egy kis olajjal.
- Ezt megismételjük még 3 réteslappal.
- A lapokra kanalazzuk a túrós masszát.
- Ugyanilyen rétegezős-olajozós módszerrel beborítjuk a maradék négy réteslappal a túrót.
- A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük egy tojással, és a réteslapok tetejére öntjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.