Kapros-sajtos tökfasírt

2015.08.12 01:35

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt tök
  • 25 dkg krémfehér-, vagy feta sajt
  • 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista)
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • oregánó
  • petrezselyem
  • fűszerpaprika vagy kurkuma
  • bors
  • zsemlemorzsa szükség szerint
  • tejföl
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszelt sajttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel (ízlés szerint) összekeverjük.

Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tököt. Ha a massza túl lágy (a tök még engedhet levet), akkor még liszttel, vagy zsemlemorzsával sűríthetjük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Két evőkanál segítségével tömör hengereket formázunk, és függőlegesen a forró serpenyőbe helyezzük, majd pogácsa formára lelapítjuk.

Mindkét felét aranybarnára sütjük. Hideg tejföllel tálaljuk.