Kapros-sajtos tökfasírt
Hozzávalók:
- 1 kg reszelt tök
- 25 dkg krémfehér-, vagy feta sajt
- 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista)
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- oregánó
- petrezselyem
- fűszerpaprika vagy kurkuma
- só
- bors
- zsemlemorzsa szükség szerint
- tejföl
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszelt sajttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel (ízlés szerint) összekeverjük.
Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tököt. Ha a massza túl lágy (a tök még engedhet levet), akkor még liszttel, vagy zsemlemorzsával sűríthetjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Két evőkanál segítségével tömör hengereket formázunk, és függőlegesen a forró serpenyőbe helyezzük, majd pogácsa formára lelapítjuk.
Mindkét felét aranybarnára sütjük. Hideg tejföllel tálaljuk.