Káposztás kocka
by: Nokedli
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta,
- 10 dkg zsír,vagy olaj,
- 50 dkg fodros nagykocka (8 tojásos száraz tészta),
- ha zsírral pirítjuk a káposztát 2 ek. olaj a tészta főzővízébe,
- 1-2 ek. cukor ízlés szerint,
- só, bors.
A káposztát négyfelé hasítjuk, a torzsáját kiszedjük. Finomra reszeljük,
besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk.
A zsírt/olajat felhevítjük és megbarnítjuk benne a cukrot, beletesszük a
kinyomkodott káposztát, és állandóan kevergetve megpirítjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük. A vízbe tehetünk egy kevés olajat, hogy a
tészta ne álljon össze.
A káposztára törött borsot szórunk, belerakjuk a jól lecsurgatott tésztát,
összekeverjük, forrón tálaljuk.
Porcukrot adunk mellé - van aki édesen és borsosan szereti.