Káposztás kocka

2015.08.22 01:20

by: Nokedli

 

Hozzávalók:


    -  1 kg káposzta,
    -  10 dkg zsír,vagy olaj,
    -  50 dkg fodros nagykocka (8 tojásos száraz tészta),    
    -  ha zsírral pirítjuk a káposztát 2 ek. olaj a tészta  főzővízébe,
    -  1-2 ek. cukor ízlés szerint,
    -  só, bors.

    A káposztát négyfelé hasítjuk, a torzsáját kiszedjük. Finomra reszeljük,
    besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk. 

    A zsírt/olajat felhevítjük és megbarnítjuk benne a cukrot, beletesszük a
    kinyomkodott káposztát, és állandóan kevergetve megpirítjuk. 

    A tésztát sós vízben kifőzzük. A vízbe tehetünk egy kevés olajat, hogy a
    tészta ne álljon össze. 

    A káposztára törött borsot szórunk, belerakjuk a jól lecsurgatott tésztát,
    összekeverjük, forrón tálaljuk.

    Porcukrot adunk mellé - van aki édesen és borsosan szereti.